LEZING• Lezing over de Haagse school.

Door Ernst van Alphen en Jan de Bruijn.

Zondag 16 februari

Ernst van Alphen is hoogleraar literatuurstudie in Leiden. Hij plaatst de stromingen van kunst en cultuur graag in een historisch perspectief. Bovendien of misschien wel juist daardoor is hij een groot liefhebber en verzamelaar van toegepaste kunst, in het bijzonder de Haagse School.
De collectie van Ernst is van museale kwaliteit. Hij heeft dan ook diverse malen in het verleden verschillende stukken uit zijn collectie aan diverse musea uitgeleend. 
Jan de Bruijn studeerde in Delft, Eindhoven en Leiden design en toegepaste kunst. Hij heeft altijd al een grote affiniteit gehad met de toegepaste kunst in Nederland. Dat blijkt uit zijn publicaties. Hij werkte voor Kunstconsult en schreef diverse artikelen in het tijdschrift Art Deco Magazine. Wellicht is hij daardoor bekend bij de liefhebbers en verzamelaars van toegepaste kunst. Ook werkte hij mee aan de grote tentoonstelling ‘Wonen in de Amsterdamse School’ in 2016 in het Stedelijk museum Amsterdam. 
Sinds 2017 is hij Hoofdconservator moderne toegepaste kunst en vormgeving in het Kunstmuseum in Den Haag, waar hij in 2018 de omvangrijke tentoonstelling ‘Art Nouveau in Nederland’ maakte, inclusief gelijknamige publicatie.

Het lijkt ons interessant te horen wat deze twee mensen elkaar te vertellen hebben over de Haagse School. 
We verheugen ons op dit interview tussen twee kenners van kaliber en waarderen het bijzonder dat zulke drukbezette mensen samen voor ons deze lezing willen verzorgen.

Kaarten nu verkrijgbaar via de website (link in Bio)

#artdeco #artdecobeurs #artdecobeurs20 #antiek #design #dutchartdeco #artnouveau #kunstmuseumdenhaag #destijl #artdecointerior #dutchdesign #modernekunst #amsterdamseschool #stedelijkmuseum #toegepastekunst #rietveldacademie #haagseschool
LEZING• Lezing over de Haagse school. Door Ernst van Alphen en Jan de Bruijn. Zondag 16 februari Ernst van Alphen is hoogleraar literatuurstudie in Leiden. Hij plaatst de stromingen van kunst en cultuur graag in een historisch perspectief. Bovendien of misschien wel juist daardoor is hij een groot liefhebber en verzamelaar van toegepaste kunst, in het bijzonder de Haagse School.
De collectie van Ernst is van museale kwaliteit. Hij heeft dan ook diverse malen in het verleden verschillende stukken uit zijn collectie aan diverse musea uitgeleend. Jan de Bruijn studeerde in Delft, Eindhoven en Leiden design en toegepaste kunst. Hij heeft altijd al een grote affiniteit gehad met de toegepaste kunst in Nederland. Dat blijkt uit zijn publicaties. Hij werkte voor Kunstconsult en schreef diverse artikelen in het tijdschrift Art Deco Magazine. Wellicht is hij daardoor bekend bij de liefhebbers en verzamelaars van toegepaste kunst. Ook werkte hij mee aan de grote tentoonstelling ‘Wonen in de Amsterdamse School’ in 2016 in het Stedelijk museum Amsterdam. 
Sinds 2017 is hij Hoofdconservator moderne toegepaste kunst en vormgeving in het Kunstmuseum in Den Haag, waar hij in 2018 de omvangrijke tentoonstelling ‘Art Nouveau in Nederland’ maakte, inclusief gelijknamige publicatie. Het lijkt ons interessant te horen wat deze twee mensen elkaar te vertellen hebben over de Haagse School. 
We verheugen ons op dit interview tussen twee kenners van kaliber en waarderen het bijzonder dat zulke drukbezette mensen samen voor ons deze lezing willen verzorgen. Kaarten nu verkrijgbaar via de website (link in Bio) #artdeco #artdecobeurs #artdecobeurs20 #antiek #design #dutchartdeco #artnouveau #kunstmuseumdenhaag #destijl #artdecointerior #dutchdesign #modernekunst #amsterdamseschool #stedelijkmuseum #toegepastekunst #rietveldacademie #haagseschool

Partners

Venduehuis, Den Haag

Museum Het Schip, Amsterdam

COLLECT Magazine

't Hof van Eten, Den Haag

Vereniging Vrienden Nieuwe Kunst 1900